ODKUP PO POŠTI

ODKUP IZDELKOV IZ ZLATA V ZLATARNI CELJE SEDAJ TUDI PO POŠTI.

KALKULATOR

g

V Zlatarni Celje vam natančno preverimo čistino, pošteno stehtamo težo in na podlagi aktualnega dnevnega cenika izračunamo odkupno vrednost vašega zlata. Hitro, pošteno in natančno.

DNEVNI CENIK ODKUPA ZLATA

Zadnja sprememba cen: 23.07.2024 12:00

8 kt
Lomljeno zlato
333/1000
20,20 € / g
14 kt
Lomljeno zlato
585/1000
35,40 € / g
18 kt
Lomljeno zlato
750/1000
45,40 € / g
20 kt
Dentalno zlato
833/1000
50,40 € / g
21 kt
Zlatniki
900/1000
54,50 € / g
22 kt
Dentalno zlato
916/1000
55,50 € / g
Zlatniki
Krugerrand, Am. orel
916,7/1000
55,50 € / g
23 kt
4x Dukat - poškodovani
986/1000
59,70 € / g
24 kt
Lomljeno zlato
999,9/1000 Lom
67,70 € / g
Lomljeno srebro
800/1000
0,56 € / g
Lomljeno srebro
925/1000
0,64 € / g
Srebrne poškodovane ploščice
999/1000
0,70 € / g
Dentor, Bioker
Zlato platinasta dentalna zlitina
46,00 € / g
Midor
Zlato paladijeva dentalna zlitina
26,00 € / g
Auropal
Srebro Paladijeva dentalna zlitina
10,29 € / g

39 TRGOVIN
PO VSEJ SLOVENIJI

Z začrtano strategijo večamo proizvodnjo in širimo maloprodajno mrežo, predvsem pa ohranjamo in povečujemo vrednost blagovne znamke. Zlatarna Celje ima tako v Sloveniji že 39 poslovalnic.

NAJUGODNEJŠE
CENE

V Zlatarni Celje se venomer trudimo našim strankam ponuditi najboljše cene na trgu. Cene kreiramo na podlagi borzne cene in jih tudi redno spreminjamo.

ZAUPANJA VREDEN
TRGOVEC Z ZLATOM

Leta 2011 je World Gold Council - vodilno mednarodno združenje najpomembnejših družb, ki pridobivajo zlato - uvrstil Zlatarno Celje, na seznam zaupanja vrednih trgovcev z zlatom, kar še potrjuje dolgoletna prizadevanja Zlatarne Celje za pošteno in transparentno poslovanje.

USTREZNE
TEHTNICE

V Zlatarni Celje imajo vse tehtnice certifikat o ustreznosti, zato do morebitnih napak pri tehtanju ne prihaja.

GOTOVINSKO
IZPLAČILO

V Zlatarni Celje lomljeno zlato izplačamo bodisi z gotovinskim plačilom ali pa sredstva nakažemo na vaš transakcijski račun.

SEZNAM TRGOVIN

Trgovine:

Izberi trgovino

KAJ ODKUPUJEMO

Odkupujemo zlatnike, verižice, obeske, uhane, prstane, zapestnice, broške, poškodovan in polomljen nakit, dentalne zlitine, nove in uporabljene, prav tako pa tudi naložbene ploščice in kovance.

Vsi izdelki iz plemenitih kovin morajo biti po zakonu žigosani. Z lupo preverimo žige, pri tem pa je pomembno poznavanje čistin za žige:

 • 8 karatno zlato ima žig 333
 • 9 karatno zlato ima žig 375
 • 14 karatno zlato ima žig 585
 • 18 karatno zlato ima žig 750
 • 22 karatno zlato ima žig 916
 • 24 karatno zlato ima žig 999,9 (najpogosteje so to naložbeni kovanci, ploščice ali granulat ki jih ne smemo drgniti po lidijskem kamnu, te preverjamo po videzu in s tehtanjem. Odkupne cene naložbenega zlata, ki ga imamo v prodaji so objavljene na tej povezavi.

Cene za odkup se na podlagi borzne cene oblikujejo dnevno.

Odkupne cene veljajo za tekoči dan in se spremenijo enkrat dnevno. Cene za naložbeno zlato se lahko spremenijo večkrat dnevno (odvisno od sprememb borzne cene).
Cena je odvisna od mase in čistine zlata, morate pa se zavedati, da pri recikliranju zlata, cena ne odraža prodajne cene izdelka, pač pa odkupno ceno zlata kot surovine.
Pogoj za prodajo je polnoletnost stranke, ki se mora ob prodaji izkazati z veljavnim osebnim dokumentom.

Kontakt

ali pokličite brezplačno telefonsko številko 080 74 77

POSTOPEK ODKUPA

Če ste se odločili za prodajo vašega starega nakita, ki ga ne nosite več ali imate doma ostanke dentalnih zlitin, ki jih ne potrebujete, potem to prepustite strokovnjakom, v Zlatarni Celje s svojo več kot 175 letno tradicijo to zagotovo smo.

 

Naše usposobljeno osebje najprej natančno pregleda vaše izdelke in ugotovi:

 1. ali so vaši predmeti iz zlata
 2. čistino zlata
 3. maso zlata


V prvi vrsti je za kvaliteten in pravilen postopek odkupa prav gotovo potrebno izšolano in strokovno usposobljeno osebje, ki ga Zlatarna Celje s svojo dolgo tradicijo na tem področju ima. Poleg usposobljenega osebja pa mora imeti vsako prodajno mesto še:

 • tehtnico, ki mora biti pregledana enkrat na 2 leti in označena z ustrezno nalepko o pregledu in certifikatom, ki ga izda podjetje, ki je tehtnico pregledalo
 • lupo,
 • magnet,
 • škarje za pločevino,
 • lidijski kamen,
 • kisline za preverjanje čistine zlata in
 • veljavni cenik.

Žig ni merilo, ki bi zagotavljalo čistino zlatega izdelka. Je samo oporna točka, ki pomaga pri nadaljnjem postopku, kjer s kislino ugotavljamo čistino zlata.

Če po ogledu zlatega izdelka ugotovimo, da ima le-ta odtisnjen žig 585, vzamemo kislino za 14 karatno zlato, s katero bomo preverili ali je ta čistina resnična. Z izdelkom podrgnemo po lidijskem kamnu, vzamemo kislino za preizkušanje omenjene čistine in z njo potegnemo po sledi, ki smo jo naredili na lidijskem kamnu. Če po 10-20 sekundah sled ne spremeni barve (torej ni nikakršne reakcije) potem je čistina ustrezna. Če se naša sled razbarva ali kakorkoli reagira, moramo celoten postopek ponoviti s kislino za nižjo/višjo čistino. To ponavljamo dokler ne dosežemo stanja v katerem ni nobene reakcije – torej, da sled ne spremeni barve oziroma ne izgine.

V primeru, da bo naše strokovno osebje pri pregledu izdelkov ugotovilo, da gre za zlato in da se boste s ponujeno ceno tudi strinjali, vam bomo izdelke odkupili. Za odkupljene izdelke vam bomo izdali račun z vašimi podatki in dogovorjenim zneskom. Glede na razpoložljivost gotovinske blagajne vam bomo sredstva izplačali v gotovini, v nasprotnem primeru jih bomo nakazali na transakcijski račun v dogovorjenem roku.


Kaj morate vedeti?

Ker se odkupuje samo zlato, je potrebno narediti demontažo vsega materiala, ki ni zlato (kamni, pravi ali sintetični, jeklene vzmeti v sponkah na verižicah in zapestnicah). Pri ugotavljanju ustrezne čistine ali pri odstranjevanju delov, ki niso iz zlata pride do razreza, razgradnje in uničenja izdelka, ki se ga po tem ne da več popraviti in povrniti v prvotno stanje, zato morate biti popolnoma prepričani, da želite izdelek prodati.

ZANIMIVOSTI

Magnet

Najbolj preprost in hiter test z magnetom - vse kar se prime na magnet zagotovo ni zlato. 

DDV

Pri prodaji izdelkov iz zlata ni plačila DDV-ja.

Dohodnina

Prav tako se prodaja izdelkov iz zlata ne šteje med dohodke, od katerih je potrebno plačati dohodnino.

Posebni izdelki

Posebno pozornost je potrebno nameniti tudi votlim verižicam, zapestnicam, obročem, uhanom, saj lahko votli izdelki vsebujejo ostanke železa, zato je v prvi vrsti nujen preizkus z magnetom, nato pa tudi razrez votlega izdelka.

NOVICE

 

25. 3. 2013. 

ODKUP ZLATA - KOMU ZAUPATI?
V zadnjih mesecih so se odkupovalnice zlata po slovenskih mestih zelo namnožile. Na vsakem koraku obljubljajo najugodnejši odkup in takojšnje plačilo za družinsko zlatnino pa tudi zlate zobe. Ker kriza še vedno grize, so ljudje pripravljeni prodati marsikaj. Pri tem jih lahko opetnajstijo.

V članku je izpostavljena kot najbolj zaupanja vredna "priznana slovenska zlatarna z dolgoletno tradicijo"..... Zlatarna Celje že od leta 1844.

Več si preberite TUKAJ

Brezplačna cenitev vašega zlata

Pokličite 080 74 77 ali odkup@zlatarnacelje.si